Cu Fundația „Regina Pacis” a început vizita pastorală a episcopului de Chișinău, PS Anton Coșa, la organizațiile sociale și caritabile ale diecezei. În dimineața zilei de 20 aprilie 2023, episcopul a fost întâmpinat în incinta fundației de către membrii Consiliului de Administrație și directorul Ilie Zabica.
 
Conform programului, PS Anton a participat la ședința Consiliului de Administrație, a cărei fondator este Dieceza de Chișinău. Au mai fost prezenți Mons. Cesare Lodeserto, în calitate de președinte, Alex Botnariuc, în calitate de consilier și Pr. Mario De Stefano, conectat online din Italia, de asemenea consilier. 
 
Episcopul a început ședința cu un mesaj introductiv, explicând semnificația vizitei și responsabilitatea pe care o are de a supraveghea organizațiile subordonate direct diecezei și fondate de aceasta,  și care fac parte din realitatea eclezială în virtutea misiunii lor, cum este și cazul Fundației „Regina Pacis”.
 
Ulterior, a luat cuvântul Mons. Cesare Lodeserto, care a dat start lucrărilor Consiliului și a mulțumit în primul rând episcopului și celor prezenți pentru colaborarea lor în activitățile Fundației. Președintele a acordat apoi cuvântul directorului organizației, care a prezentat bugetul pe anul 2022, bugetul pe pentru anul 2023 și planul financiar. O atenție deosebită a fost acordată activităților de primire și asistență ale fundației pentru refugiații ucraineni, a căror prezență a reprezentat un angajament major pentru organizație în 2022 și va rămâne și în anul 2023.
 
PS Anton a ascultat cu interes raportul directorului, însoțită de documentația corespunzătoare, adresând întrebări pentru a înțelege mai bine angajamentul și activitățile fundației în diferitele sectoare, de la protecția minorilor la familiile defavorizate, de la deținuții minori la activitățile de asistență pentru săraci prin intermediul Cantinei „Papa Francisc”.
 
O a doua etapă a vizitei a fost dialogul episcopului cu angajați ai fundației, de la care a dorit să afle despre activitățile desfășurate, responsabilitățile asumate, dificultățile și perspectivele. A fost un dialog deschis și sincer, care i-a permis episcopului să cunoască spiritul și disponibilitatea ce caracterizează activitatea numeroșilor angajați ai fundației.
 
„Sunt alături de voi”, cu această expresie episcopul Anton Coșa a încheiat întâlnirea, mulțumind Consiliului de Administrație, directorului și angajaților prezenți și asigurându-i de sprijinul său.
 
La 27 și 28 aprilie 2023, PS Anton va vizita Fundația „Caritas Moldova” și, respectiv, Fundația „Don Bosco”. În luna mai vor urma celelalte organizații.

C. L.