Sâmbătă, 20 aprilie și duminică, 21 aprilie 2024 la Chișinău, la casa comunității Saleziene, a avut loc întâlnirea anuală a animatorilor grupurilor ADS (Amici Domenico Savio/Prietenii lui Dominic Savio), grupuri ce fac parte din activitățile salezienilor legate de figura sfântului.
 
Acest tip de întâlniri, numită MTS (Miscarea Tinerilor Salezieni), are loc în structurile saleziene din întreaga lume. De mai bine de zece ani, acest eveniment este celebrat și de animatorii celor trei oratorii saleziene din Moldova și România, situate la Chișinău, Constanța și Bacău.
 
La întâlnirea de la Chișinău au participat aproximativ 140 de tineri și câteva familii legate de spiritualitatea saleziană, cunoscute sub numele de Cooperatori Salezieni. Momentul formativ a fost coordonat de doi tineri din România. Sloganul acestei zile a fost următorul: „Iubim cu Dominic pentru slujirea altora în lume”. 
 
Animatorii sunt tineri care doresc să trăiască un parcurs de viață creștină plină de bucurie, în stilul salezian, și mai ales conform învățăturilor pe care sfântul Ioan Bosco, fondatorul comunității, le-a transmis tinerilor săi: veselie, rugăciune, joc și dăruire de sine pentru ceilalți. 
 
Episcopul Anton Coșa a participat cu bucurie la întâlnirea de sâmbătă, adresând un cuvânt de încurajare și încredere numeroșilor tineri veniți din România și celor din Moldova, amintindu-le cât de important este să trăiască învățăturile lui Isus, și cu ajutorul sfântului Dominic Savio, ca niște tineri ce știu să se bucure, să cânte, dar și să se roage.
 
Episcopul și-a exprimat încă o dată recunoștința față de familia salezienilor, și în special celor patru preoți și un călugăr care alcătuiesc comunitatea din Chișinău, pentru slujirea lor în Moldova și pentru darul prezenței și mărturiei lor.

C. L.