Episcopul Anton Cosa va deschide „Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor” cu o celebrare în catedrală.
Acesta a fost anunțul făcut de părintele paroh Mihai Bălan comunităților parohiale și tuturor preoților din Decanatul de Centru al Diecezei, invitându-i să fie prezenți la acest eveniment liturgic, care îi va găsi pe toți în rugăciune, pentru ca toți creștinii să fie din ce în ce mai uniți între ei.
Pe de altă parte, părintele Sergio Bergamin, care în Dieceza de Chișinău este interesat de calea ecumenică, a organizat la Salesieni o întâlnire ecumenică la care vor participa reprezentanți ai diferitelor religii creștine. O întâlnire identică fusese deja organizată anul trecut, tot de către părintele Sergio Bergamin, la care au participat familii și credincioși laici aparținând diferitelor confesiuni religioase.
Acestea vor fi cele două momente cele mai importante din dieceză pentru celebrarea „Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor”, pe lângă inițiativele pe care preoții parohi le vor organiza în parohiile lor, întotdeauna cu scopul de a împărtăși un parcurs de comuniune în jurul lui Isus.
„Rugăciunea pentru unitatea creștinilor”, a comentat Episcopul de Chișinău, „așa cum a indicat Papa Francisc și Papii anteriori care au făcut atât de mult pentru calea ecumenică, este pentru noi o oportunitate de fraternitate spirituală cu toți creștinii, trăită în primul rând prin rugăciune. Este ceea ce intenționăm să facem cu cele două întâlniri de la catedrală și de la Salesieni, pe lângă ceea ce preoții parohi, pe baza indicațiilor primite, vor organiza în parohiile lor”. 
C.L.