Zilele trecute, apărând necesitatea de a găzdui unii preoți care, din motive de vârstă și de sănătate, nu mai au repartizare pastorală în parohii, PS Anton Coșa a înființat și deschis „Casa Clerului” .
 
Casa Clerului a fost creată în incinta structurilor Centrului social-pastoral „Casa Providenței”, în aceeași clădire în care se află Parohia „Sfântul Alois Scrosoppi”. Aceasta găzduiește deja doi preoți și ar putea fi extinsă în timp, ținând cont întotdeauna de nevoile care vor apărea.
 
Casa Clerului este prezentă în aproape toate diecezele și este un punct de referință pentru primirea preoților care, după ce au slujit în parohiile ce le-au fost încredințate, se retrag la o viață privată, rămânând în același timp disponibili pentru orice nevoie a parohilor locali.  
 
În mod special, Casa Clerului se referă la preoții incardinați în dieceză și care vor rămâne în dieceză pentru totdeauna, chiar și la bătrânețe.
 
„Am analizat cu atenție această alegere”, a comentat episcopul de Chișinău, „simțind datoria de păstor de a oferi clerului diecezan care a atins o anumită vârstă și nu se află într-o stare bună de sănătate, un mediu senin și demn în care să trăiască. Un mediu ce are o biserică în apropiere și care le poate permite să fie la dispoziția parohilor locali pentru a-și continua slujirea preoțească”.
 
„Casa Clerului”, a continuat episcopul, „reprezintă un moment de creștere pentru dieceză, care simte responsabilitatea, și eu, care prezidez prezbiteriul, în primul rând, de a fi aproape de preoții vârstnici, de a se îngriji de ei și de a le oferi posibilitatea de a trăi o perioadă de seninătate și de liniște”.

C. L.