Episcopul de Chișinău a primit vizita doamnei Jana Černochová, ministru al Apărării al Republicii Cehe împreună și ministrul de finanțe Zbyněk Stanjura. aflați în vizită în Republica Moldova. Oaspeții au fost însoțiți și de un preot, Pr. Iacob.

PS Anton Coșa a întâmpinatcu bucurie delegația cehă și a avut o conversație deschisă și sinceră. Întâlnirea a fost, de asemenea, un prilej pentru episcopul de Chișinău de a-i prezenta Biserica Catolică din Moldova și de a asculta obiectivele Republicii Cehe în ceea ce privește însoțirea Republicii Moldova pe calea integrării europene.
 
Episcopul a însoțit înaltul oaspete în Catedrala „Providența Divină”, pentru a vizita cel mai important lăcaș pentru credincioșii catolici din Moldova. Cu acest prilej, ministrul ceh i-a oferit în dar episcopului o imagine a „Pruncului Isus din Praga”, despre care știm că este un semn profund de religiozitate pentru credincioșii din Republica Cehă.
 
În cadrul unui moment de fraternitate, PS Anton Coșa i-a servit pe înalții oaspeți, în semn de prietenie, cu tradiționalele plăcinte moldovenești.

C. L.