Într-o atmosfera de mare sărbătoare, s-a celebrat joi, 6 noiembrie, în Catedrala arhiepiscopală „Sf. Iosif” din București o liturghie solemnă de mulțumire pentru cei 70 de ani de viață ai arhiepiscopului mitropolit de București, Înalt Preasfinția Sa dr. Ioan Robu. Alături de sărbătorit au fost ÎPS Francisco Xavier Lozano, nunțiu apostolic pentru România și Republica Moldova, episcopul de Chișinău, PS Anton Coșa, episcopul de Iași, PS Petru Gherghel, și episcopul său auxiliar, PS Aurel Percă, episcopul greco-catolic de București, PS Mihai Frățilă, precum și numeroși preoți și persoane consacrate din Arhidieceza de București, și, desigur, mulți credincioși din parohiile catolice bucureștene.
În predica sa, PS Cornel Damian, episcop auxiliar de București, pornind de la discursul Papei Francisc rostit miercuri, 5 noiembrie, la Roma, în cadrul audienței generale, a subliniat trăsăturile pe care trebuie să le aibă episcopul în exercitarea slujirii sale în Biserica încredințată lui, exprimând apropierea spirituală a întregii Arhidieceze de București de păstorul ei și dorința de a-l urma cu ascultare sfântă și de a-l sprijini duhovnicește în continuarea misiunii sale de păstor. A fost subliniată, cu înaltă apreciere, prezența înalților prelați la această sărbătoare, în spiritul comuniunii și al colegialității episcopale, de asemenea subliniate de Papa Francisc în discursul menționat mai sus.
Folosindu-se de prezența sa la București, păstorul Diecezei de Chișinău a vizitat mănăstirea „Sf. Agnes” din Popești-Leordeni, întreținându-se cu provinciala, ale cărei surori activează în Parohia Cupcini. De asemenea, a vizitat și focolarul feminin din București, care sprijină comunitatea catolică din Moldova, în special pe cei care urmează spiritualitatea unității promovate de Chiara Lubich. În seara aceleiași zile, a fost oaspete în Parohia Popești-Leordeni, unde a celebrat sf. Liturghie și a rostit și un cuvânt de învățătură, apreciind comunitatea atât de zeloasă, pe preoții săi, în frunte cu părintele paroh Solomon M. Ioan, şi subliniind importanța apropierii spirituale între creștini, mai ales între cei care se cunosc și au atâtea lucruri în comun.