PS Anton Coșa a transmis un mesaj personal de solidaritate Bisericii din Ucraina, în special Preafericitului Sviatoslav Șevciuc, Arhiepiscop Major de Kiev-Halici, Mons. Mieczysław Mokrzycki, președintele Conferinței Episcopale Poloneze, și Mons. Nil Lushcak, din Dieceza de Mukacevo.
 
În mesajul său, episcopul de Chișinău și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu ceea ce se întâmplă în Ucraina, suferințele poporul ucrainean și a comunităților catolice.
 
„În același timp - a scris PS Anton - înțeleg cum se trăiește acest timp, păstrând comunitatea unită în tăcere și rugăciune, invocând în fiecare zi darul Duhului Sfânt pentru ca acesta să-i lumineze pe cei care sunt în măsură să aducă pacea dorită de toți”.
 
Episcopul a continuat: „În acest moment, Moldova și comunitatea catolică din țara noastră se angajează să primească refugiații ucraineni, în mare parte femei și copii, care își părăsesc patria pentru a întreprinde o călătorie a speranței, cu atâta nesiguranță și suferință cauzată de despărțirea de cei dragi, în multe cazuri rămași pentru a lupta”.
 
Mesajul s-a încheiat cu dorința „ca această grea încercare să se încheie în curând și liniștea să se întoarcă pentru tot poporul ucrainean”.

C. L.