„Sunt extrem de recunoscător tuturor celor care, prin diferite moduri, ajută comunitatea noastră bisericească să ducă la îndeplinire slujirea de primire a refugiaților ucraineni”.
 
Cu această frază, PS Anton Coșa a adresat un gând deosebit de recunoștință diverselor organizații, dar și binefăcătorilor privați, care susțin cu generozitate activitatea de primire a refugiaților  desfășurată de Dieceza de Chișinău.
 
„Fiecare donație - a spus episcopul - este un act de responsabilitate evanghelică și morală care ne angajează față de Dumnezeu și față de oameni, în special față de frații și surorile noastre, tineri și bătrâni, care găsesc ospitalitate în diferitele structuri ale diecezei, în casele parohiale, în familiile catolice, dar și la prieteni și cunoscuți”.
 
Recunoștința episcopului se adresează prietenilor din Germania, în particular grupul coordonat de vechiul nostru prieten, părintele Karl Balkenhol și de Timothy Kaufmann,  numeroși binefăcători din Italia și alte țări care și-au manifestat apropierea concretă, confraților episcopi, prietenilor din Mișcarea Focolarelor din România și Luxemburg, mulți preoți și laici din toată Europa.
 
„Nu pot să uit - a continuat PS Anton - că unul dintre primele gesturi concrete de caritate a fost cel al Papei Francisc, care a trimis o sumă de bani prin intermediul delegatului Dicasterului pentru Promovarea Dezvoltării Umane Integrale, care a venit la Chișinău împreună cu reprezentanții „Caritas Italia”.
 
În ultimele zile, la Chișinău au sosit noi ajutoare umanitare, în special de la „Youth Missionary Service” (Italia), „Malteser International” (Germania), „Siamo mission” (Italia), Dieceza de Treviso  și Dieceza de Mantova, Arhidieceza de Lecce și Arhidieceza de Matera.
 
Sprijinul din partea binefăcătorilor este important pentru a continua activitatea, care se desfășoară cu mare dăruire și generozitate.

C. L.