Zilele trecute Preasfințitul Anton Coșa, episcopul de Chișinău, l-a primit la sediul Episcopiei pe ambasadorul României la Chișinău, Excelența Sa Daniel Ioniță, care în curând își va încheia mandatul și va părăsi Republica Moldova. Cu această ocazie, înaltul oaspete a voit să-și ia rămas bun de la episcop și să-i mulțumească pentru frumoasa colaborare pe care au avut-o în toți acești ani de activitate.
 
Printre momentele mai importante asupra cărora s-au oprit a fost memorabila și de neuitat vizită a Papei Francisc în România, mai ales la Iași, unde au fost prezenți și mulți credincioși catolici din Republica Moldova, dar și o delegație oficială formată din reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău, în frunte cu ambasadorul român, precum și autorități de stat de înalt nivel.
 
Episcopul, la rândul său, i-a mulțumit ambasadorului Ioniță pentru apropierea sa, atât ca diplomat cât și ca om, de comunitatea catolică, de însăși persoana sa și, și-a exprimat speranța că se vor putea întâlni și pe viitor, ori de cât ori va fi posibil. Excelență, mult stimate Domnule Ambasador, vă mulțumim mult pentru tot ceea ce ați realizat în acești ani! Dumnezeu să vă binecuvânteze pașii și în continuare, oriunde veți merge de acum încolo!

M. Ț.