La 27 noiembrie 2021 a avut loc ședința membrilor Tribunalului bisericesc al Diecezei de Chșinău, convocați PS Anton Coșa pentru a discuta activitățile instituției.
 
La întâlnire au participat PS Anton Coșa, Pr. Antonio Sozzo (Președintele tribunalului), Mons. Cesare Lodeserto, Mons. Flavio De Pascali, Pr. Vincenzo Martella și Pr. Mihai Balan.
 
În timpul recentei vizite a episcopului Anton Coșa în arhidieceza de Lecce, Mons. Michele Seccia, arhiepiscopul de Lecce, în mesajul său de salut, a afirmat importanța prezenței a trei preoți din arhidieceza sa în componența tribunalului, semn al unei colaborări fructuoase.
 
La rândul său, PS Anton Cosa a subliniat că actualul Tribunal se află la al treilea an de activitate, și a realizat o muncă productivă, chiar dacă sunt aspecte de îmbunătățit pentru ca slujirea să fie mai concretă și în armonie cu indicațiile Sfântului Scaun. .
 
În plus, episcopul de Chișinău a subliniat importanța informării cu privire la modul de acces la activitățile tribunalului, respectarea termenului de pronunțare a sentinței definitive și comunicarea corectă a rezultatului final către toate părțile implicate în proces.
 
La sfârșitul întâlnirii, PS Anton Coșa a mulțumit participanților pentru munca depusă și atenția tot mai mare față de oameni, pentru că până și Tribunalul, în spiritul învățăturii Papei Francisc, este un dar al lui Dumnezeu.

C. L.