Astăzi, 11iunie 2021, episcopul Anton Coșa a primit  vizita responsabililor pentru Moldova ai Căii Neocatecumenale, care au venit din România, unde își au reședința. La întâlnire au participat reprezentanți ai comunității din Chișinău și Pr. Artur Tomasz Chruslak, asistentul spiritual al Căii Neocatecumenale din Moldova.
 
Responsabilii internaționali ai Căii pentru România și Republică Moldova, Amparo Salas, Pr. Grzegorz Pawlaczyk, și Enrique Carbonell, vin periodic în Moldova pentru a vizita familiile, pentru a vorbi despre evanghelizare și a face cunoștință cu problemele și succesele comunității. 
 
PS Anton Coșa a mulțumit încă o dată pentru această prezență misionară în Moldova și pentru mărturia pe care o oferă.
 
„Este o prezență care dă speranță - a spus episcopul de Chișinău la finalul întâlnirii - deoarece aceste familii nu doar depun mărturie despre credința în Cristos, dar vestesc darul vieții, prin copiii pe care îi cresc cu iubire”.
 
„În ultima sfântă Liturghie pe care am prezidat-o - a continuat păstorul Bisericii Catolice din Moldova - am experimentat din prima mână entuziasmul și dedicația care îi leagă de acest pământ, în pofida dificultăților și a activității misionare dificile. Dar ei depășesc dificultățile cu credință și cu o seninătate de nestăvilit”.
 
Întâlnirea a fost și o oportunitate de consolidare a legăturii dintre Calea Neocatecumenală și episcopul de Chișinău.

C. L.