Cu ocazia pomenirii credincioșilor răposați, Episcopul a efectuat calea tradițională în cimitirele orașului Chișinău, pentru a binecuvânta mormintele și pentru a se ruga.
 
Însoțit de Pr. Mihai Balan, Pr. Gabriel Cochiorca și Pr. Vasili Cohanovschi, precum și de persoane consacrate și credincioși, PS Anton Coșa a prezidat rugăciunile prevăzute pentru răposați și a binecuvântat mormintele. Sâmbătă, episcopul a vizitat Cimitirul catolic de pe strada Valea Trandafirilor, iar duminică Cimitirul „Sfântul Lazăr”. Tot sâmbătă, preoții s-au rugat la mormintele credincioșilor catolici din Cimitirul Central din Chișinău, cunoscut și ca cimitirul armenesc. La rugăciunile pentru răposați a participat și Excelența Sa, Bartłomiej Zdaniuk, ambasador al Republicii Polone la Chișinău
 
„Comemorarea credincioșilor răposați este un moment de credință foarte important pentru comunitatea catolică – a spus episcopul – pentru că este un prilej de a recupera memoria multor frați și surori cu care am împărtășit calea credinței. Ne amintim de ei și acum, vii și prezenți în comunitatea lor și cu siguranță în ochii lui Dumnezeu, și astăzi ei sunt cei care mijlocesc pentru această Biserică”.
 
„În plus, această vizită la morminte – a continuat PS Anton – este o lucrare de milostivire care ne face să redescoperim și să proclamăm simțul uman și religios al înmormântării. În același timp, ne aduce în minte vocația omului de a participa la viața veșnică alături de Dumnezeu. Acest gest de vizitare a locurilor în care sunt înmormântați cei dragi ne anunță triumful vieții asupra morții și poate fi o oportunitate de a reînnoi angajamentul nostru de speranță”.
 
Și în celelalte parohii ale diecezei, preoții, împreună cu credincioșii lor,  au vizita cimitirele și s-au rugat pentru răposați, fiecare alegând ziua cea mai potrivită, în conformitate cu dorințele credincioșilor.

C. L.

Link galerie foto