În perioada 4-7 aprilie credincioșii din Parohia „Providența Divină” din Chișinău au avut posibilitatea să se pregătească mai bine și mai intens pentru sărbătoarea Învierii Domnului, cu ajutorul Pr. Jacek Puć, paroh de Bălți, care a fost predicatorul exercițiilor spirituale pentru Postul Mare.

În predicile și meditațiile sale, părintele, plecând de la lecturile zilei, a încercat să scoată în evidență importanța cuvântului lui Dumnezeu în viața Bisericii și a comunității, cuvânt care unește, implică și responsabilizează. Comunitatea parohială este adunată de cuvântul lui Dumnezeu și hrănită la masa Euharistică, din care își alimentează credința și își găsește forța necesară pentru a fi mărturisitori.

Exercițiile spirituale sunt întotdeauna o perioadă de har și de întărire, de meditație și de rugăciune, de întâlnire cu milostivirea lui Dumnezeu în taina Spovezii, de noi angajamente și decizii pe plan spiritual și comunitar. Sperăm că Duhul Sfânt va face să încolțească și să crească sămânța aruncată.

Pr. Mihai Balan