Condițiile pandemiei și regulile dictate de autorități, care trebuie  respectate, nu reprezintă o piedică pentru tineri în manifestarea creativității și a bucuriei de a crede.
 
Aceasta este experiența tinerilor din parohiile din Camenca și Rașcov, care au pornit pe drumul trăirii unei zile de bucurie, sărbătoare, creativitate, rugăciune și jocuri. Nu au permis virusului să le stingă entuziasmul și au transformat cerul și o frumoasă peluză într-o „catedrală a creației”, unde puteți întâlni binele și, mai ales, a se întâlni unul cu celălalt.
 
Au cântat și s-au rugat, s-au bucurat și au creat modalități de a depăși teama că totul s-ar fi putut opri din cauza virusului. Aceștia sunt tinerii noștri, întotdeauna gata să pornească, în ciuda dificultăților care pot exista, dar în condițiile în care nimic nu poate opri entuziasmul unei credințe care trebuie să se manifeste cu bucuria de a fi împreună.
 
„În acest an nu am putut să organizăm ziua tineretului – a comentat episcopul – deoarece am fost împiedicați de pandemie, dar în cadrul întâlnirii online cu preoții i-am rugat să promoveze momentele de activități pentru tinerii din parohii, astfel încât să nu se simtă singuri sau neglijați. Mă bucur ca păstor al acestei Biserici, văzând inițiative care adună tineri și împreună organizează momente frumoase ale unei Biserici care își continuă drumul, în ciuda dificultăților”.
 
Tinerii reprezintă o parte importantă a Diecezei de Chișinău, pentru care este resimțită nevoia de a nu-i părăsi și de a ști să le creezi oportunități pentru a se întâlni. Tinerii trebuie urmați și trebuie să li se acorde timpul potrivit. Cu ei trebuie să creăm și să ne rugăm, să realizăm și să împărtășim și, mai ales, să-i însoțim în călătoria vieții.
 
C. L.