A fost deschisă, la Muzeul Național de Istorie din Chișinău, o expoziție de fotografii și obiecte religioase care relatează istoria Bisericii Catolice din Republica Moldova. Expoziția, găzduită de una din sălile de prestigiu ale muzeului, sala 4, este compusă din aproximativ optzeci de fotografii și unele obiecte religioase. Fiecare fotografie prezintă un moment din istoria Bisericii, reprezentând oameni, evenimente și structuri create în acești ani. Expoziția poate fi vizitată începând de marți, 23 octombrie, și până duminică, 18 noiembrie, între orele 10:00 și 18:00 (vineri muzeul este închis). Sâmbătă, 27 octombrie, la orele 11.00, expoziția va fi inaugurată, în prezența Preasfințitului Anton Coșa, episcop de Chișinău, a Mons. Miguel Maury Buendia, Nunțiul Apostolic pentru România și Republica Moldova, reprezentanților autorităților, și toți cei care sunt interesați să cunoască prin intermediul acestor imagini istoria Bisericii Catolice în Republica Moldova.

În cadrul inaugurării expoziției, pe lângă saluturile adresate de Preasfințitul Anton Coșa, Mons. Miguel Maury Buendia, și directorul Muzeului, dna Aurelia Cornețchi, vor veni cu mesaje și Pr. Petru Ciobanu, dna Nelea Saganova, arhivar al Diecezei Romano-Catolice de Chișinău, precum și Excelența Sa Bartlomiej Zdaniuk, ambasadorul Poloniei în Republica Moldova.

Scopul expoziției, deschisă la sfârșitul Anului Jubilar care se va încheia duminică, 28 octombrie, cu celebrarea liturgică în Catedrala „Providența Divină” la orele 10.30, este de a lăsa o urmă vizibilă a prezenței catolice, în special pentru cei care încă nu au cunoștințe exacte despre ceea ce a făcut Biserica Catolică în Republica Moldova.

La realizarea expoziției au participat Pr. Petru Ciobanu și Iulia Iarîșeva.

Mihail Țurcanu