Fausto Fugazza, italian stabilit de mai mulți ani în Moldova, mereu prezent în viața Parohiei „Providența Divină”, precum și, mai ales în ultima perioadă, în diferite parohii din Transnistria, și cunoscut tuturor pentru angajamentul său față de cei săraci, a încetat din viață la Chișinău, răpus de Covid. 
 
Fausto Fugazza, membru al Institutului Secular al lui Cristos Regele din Milano, căruia i s-a alăturat în anul 1997, iar în anul 2015 a depus jurămintele perpetue, care l-au legat pentru totdeauna de familia religioasă italiană.
 
De mai mulți ani s-a stabilit în Moldova, desfășurându-și opera caritabilă specială, reușind într-un mod deosebit să se apropie de săraci și să-i slujească personal, oferindu-le ceea ce este necesar pentru o viață demnă. El a preferat întotdeauna contactul direct și cunoașterea personală a săracilor.
 
Opera sa a fost o caritate însoțită de rugăciune și o întâlnire cu Domnul Isus, prin participarea în fiecare zi la sfânta Liturghie, în modul său de viață umil, mereu plin de curtoazie și cu un cuvânt de bine. 
 
Din păcate, odată lovit de virus, a decedat în spital și se pregătește acum de ultima sa călătorie în Italia, unde va fi întâmpinat de frații de la Institutul Secular al lui Cristos Regele.
 
Mulți vor purta amintirea bunătății și generozității sale în inimile lor. Întreaga dieceză își exprimă recunpștința pentru tot ceea ce a făcut în Moldova pentru cei săraci și cu siguranță din cer va continua să se roage pentru acest pământ pe care l-a iubit atât de mult.

C. L.