Și în acest an a fost organizat Festivalul Voluntarilor Fundației „Caritas Moldova”, aflat  la a 11-a ediție. Cu această ocazie, președintele Fundației, Edward Lucaci a propus un program intens..

Ziua a început prin salutul Preasfințitului Anton Coșa și a conducătorului fundației, care au fost urmate de câțiva responsabili ai Caritas, o reflecție a vicarului general, Mons. Cesare Lodeserto, și a Pr. Massimiliano Mazzotta, desemnat responsabil de voluntariat la nivel diecezan.

În discursul său, Preasfințitul Anton a mulțumit „pentru angajamentul pe care Caritas Moldova îl îndeplinește în numeroasele servicii și proiecte sociale, datorită sprijinului celor care cred în munca pe care o faceți pentru binele celor care trăiesc într-o stare de suferință”.

Mai mult, Preasfințitul Anton a amintit de valoarea serviciului de voluntariat catolic: „Am datoria să reamintesc particularitatea serviciului de voluntariat catolic, deoarece societatea noastră oferă multe forme de voluntariat, care merită respect, dar sunteți voluntarii Bisericii Catolice, a căror slujirea izvorăște din modelul lui Cristos ca un slujitor al umanității ”.

În cadrul evenimentului au fost desfășurate mai multe activități de grup, cu temele: comunicarea și crearea discursului public, voluntariatul, dezvoltarea culturii organizaționale. Grupurile de participanți au dezvoltat o parte teoretică și o parte practică a activităților în timpul reflecției.

Întâlnirea a avut parte și de un moment festiv, cu o fotografie de grup și tăierea tortului de sărbătoare.