Pe 22 decembrie a fost celebrată ediția a X-a a Festivalului Voluntarilor Fundației de Binefacere „Caritas Moldova”. La eveniment au fost invitați cei mai activi membri ai „YOUNG Caritas Moldova”. aproximativ 100 de voluntari activi, plini de inițiativă și entuziasm.

Evenimentul a început cu o binecuvântarea solemnă la Catedrala Romano-Catolică „Providența Divină” din capitală. Sfânta Liturghie a fost celebrată de Preasfințitul Anton Coșa. După liturghie, Preasfințitul Anton a binecuvântat activitatea voluntarilor adresându-le un discurs călduros de bun venit. Totodată, președintele Fundației, Edward Lucaci a transmis un mesaj de felicitare și apreciere.

Pe parcursul evenimentului, voluntarii au fost implicați în diverse activități. Aceștia au făcut o retrospectivă a anului ce se încheie, și-au etalat talentele și au participat la ateliere în care au discutat diferite teme, cum ar fi: religia în Societatea actuală; perspectivele de viitor ale persoanelor din familii social-vulnerabile; implicarea tinerilor în procesele decizionale; drepturile copiilor; activitatea Young Caritas Moldova în diferite regiuni ale țării; perspectivele și oportunitățile voluntariatului. Munca voluntarilor a fost apreciată prin premii și diplome.

La sfârșitul festivalului, directorul Caritas Moldova, Andrei Bolocan a declarat că se simte mândru să vadă atâția tineri, băieți și fete călăuziți de aceleași idei, și le-a mulțumit acestora pentru munca semnificativă depusă în sprijunul persoanelor social-vulnerabile.

Sursa: https://caritas.md/