Drept urmare a mesajului Papei Francisc, care a însoțit rugăciunea Angelus de duminică, 26 iulie, Dicasteriul pentru laici, familie și viață al Sfântul Scaun, a adresat o invitație caldă de a învinge izolarea bătrânilor, respectând cu strictețe și regulile asistență medicală, impuse de pandemie.
 
Aceasta a lovit bătrânii într-un mod deosebit de greu și a rupt legăturile și așa slabe dintre generații, dar respectarea distanței nu înseamnă acceptarea unui destin de singurătate și abandon.
 
Din acest motiv, este lansată campania „Fiecare vârstnic este bunicul tău”, invitând tineri și bătrâni din întreaga lume să facă un gest de tandrețe față de persoanele în vârstă care se simt singure, în această perioadă dificilă.
 
În ultimele luni, parohii, cu mare angajament și generozitate, au găsit o modalitate de a apropia comunitatea parohială de bătrâni prin telefon, prin intermediul web, prin rețelele de socializare.
 
Acum invitația este să ajungă în mod practic la cei mai singuratici vârstnici și să le trimită o îmbrățișare, după cum a cerut Papa, printr-un apel telefonic, un apel video sau o imagine, sau mergând în vizită la ei acasă.
 
Speranța tuturor este pentru a putea fi realizată dorința Papei Francisc, care a scris următoarele: „Iată ce mi-aș dori: o lume care trăiește o nouă îmbrățișare între tineri și bătrâni”.
 
C. L.