În toate parohiile, bisericile și casele de rugăciune, au fost amenajate numeroase și frumoase scene ale Nașterii Domnului pentru a-i însoți pe credincioși în înțelegerea mai profundă a misterului Crăciunului.
Cu tradiționalele colinde de Crăciun, preoții, în ajun, l-au așezat sau l-au dezvelit pe pruncul Isus în iesle, cum a făcut și episcopul în catedrală, iar intonarea imnului Gloria a însoțit bucuria credincioșilor de a întâmpina nașterea Răscumpărătorului.
Diferitele iesle amenajate în parohii, și pot fi văzute fotografii ale unora dintre ele, au fost pregătite cu grijă, creativitate și bogăție de lumini și culori, pentru a încununa liturghia de Crăciun, în care scena nașterii își îndeplinește funcția și ne permite să înțelegem mesajul acestui mare eveniment din istoria mântuirii.
Munca depusă de preoți în amenajarea și îngrijirea ieslelor este, cu siguranță, de apreciat, precum și îndemnarea credincioșilor de a realiza și ei o mică iesle. Unii parohi au dorit să binecuvânteze reprezentările pruncului Isus pentru a fi puse în ieslele din case, iar unii copii veneau la parohie pentru a le fi binecuvântată o mică imagine a Nașterii Domnului.
Scena nativității este importantă, deoarece face parte, împreună cu bradul de Crăciun, din tradițiile acestei sărbători. Până la urmă, în liturghiile noastre, „semnele”, cum poate fi ieslea, își au importanța lor, pentru a comunica într-un mod și mai concret mesajul care vine, ca în acest caz, din cuvântul lui Dumnezeu.