La fel ca în fiecare an, în perioada 24-31 decembrie, Fundația Regina Pacis organizează o campanie de colectare a alimentelor în supermarket-urile din Chișinău. Alimentele colectate sunt destinate cantinei sociale „Papa Francisc”, cantinei din Vărvărăuca și familiilor sărace.
 
Pandemia necesită o altfel de organizare față de anii precedenți, pentru a evita riscul de contagiere. Astfel, un container mare va fi instalat la intrarea fiecărui centru comercial, și cei care doresc vor plasa în acest container alimentele donate.
 
Colectarea alimentelor va dura șapte zile, precedate de o intensă campanie publicitară prin radio și rețele sociale, pentru a explica importanța acestui gest de solidaritate, mai ales cu ocazia Crăciunului.
 
„În fiecare an – a spus Mons. Cesare Lodeserto, președintele Fundației Regina Pacis – colectarea produselor alimentare este o demonstrație a spiritului de solidaritate al populației, care a fost întotdeauna foarte generoasă și gata de a oferi un ajutor. Este un gest important, oricât de mare sau de mic nu ar fi, și este important să crezi că există întotdeauna posibilitatea de a face ceva pentru ceilalți și mai ales pentru cei săraci”,
 
„Biserica Catolică – a continuat Mons. Cesare Lodeserto – simte profund datoria de a fi în slujba săracilor și de a-i implica în același timp pe toți, nu doar pe credincioși, în desfășurarea unor acțiuni de adevărată caritate creștină. Aș dori să invit toată lumea să vadă ce se întâmplă în fiecare zi la cantina „Papa Francisc” din Chișinău, unde săracii și vârstnicii primesc hrana necesară, inclusiv datorită acestei colectări anuale de alimente”.
 
Toată lumea este invitată să participe la colectarea alimentelor printr-un gest care exprimă bucuria de a face ceva pentru cei săraci și aflați în dificultate.
 
 C. L.