La 19 noiembrie 2023 va fi celebrată cea de-a 7-a ediție a „Zilei Mondiale a Săracilor”, dorită de Papa Francisc pentru a aminti de suferința acestei imense mări de sărăcie prezentă în lume. O zi de reflecție, de rugăciune, dar și de gesturi concrete. 
 
Fundația „Regina Pacis”, în continuitate cu anii precedenți, și în acest an a dorit să organizeze luni, 13 noiembrie 2023, dimineața, un moment de prietenie și solidaritate cu săracii care sunt asistați la Cantina „Papa Francisc” din Chișinău, oferindu-le un beneficiu economic pe care să-l cheltuiască în supermarketurile din oraș. 
 
Întâlnirea a început cu un moment de reflecție asupra Papei Francisc și a deciziei sale de a fi aproape de toți săracii, inclusiv de cei care trăiesc în Moldova. Apoi a urmat un scurt moment de rugăciune, prezidat de Mpns. Cesare Lodeserto, care a îndemnat oamenii să recite rugăciunea „Tatăl nostru”, comună atât credincioșilor catolici cât și celor ortodocși. 
 
La întâlnirea, care a avut loc la Cantina „Papa Francisc”, au participat și câțiva preoți și prieteni din Arhidieceza de Lecce, veniți la Chișinău pentru a participa la exercițiile spirituale ale clerului: Mons. Pierino Liquori, Pr. Vito Caputo, Pr. Alessio Seconi și Simona Abate. 
 
„În mesajul său, Papa Francisc ne-a chemat să fim aproape de cei săraci”, a comentat Mons. Cesare Lodeserto, „pornind de la un text din Tobia care spune să nu ne întoarcem privirea de la săraci (Tob 4,7). Este ceea ce vrea să facă Fundația Regina Pacis, ca și toate celelalte organizații ale Bisericii Catolice din Moldova, angajate în slujirea celor săraci”. 
 
„Gestul de astăzi răspunde chemării Papei - a continuat vicarul general al diecezei - și anume de a oferi mici gesturi de speranță pentru această parte a poporului Moldovei care suferă din cauza condițiilor de viață dificile. Noi nu suntem în măsură să le rezolvăm problemele și alții ar trebui să o facă mai mult decât noi, dar noi operăm cu o caritate care vrea să mențină vie speranța”.

C. L.