Fundaţia Regina Pacis a demonstrat astăzi 17 martie 2011, o dată în plus, angajamentul pe care şi l-a asumat acum zece ani când a venit pentru prima dată în Republica Moldova, de a lupta împotriva sărăciei, deschizând un nou centru de consiliere a persoanelor bătrâne şi o cantină socială pe strada Avram Iancu nr. 17 - Chişinău. Cantina socială va oferi zilnic 400 de prânzuri calde persoanelor sărace şi defavorizate, centru fiind deservit de voluntarii Fundaţiei Regina Pacis dar şi de alţi voluntari care vor să fac o experienţă de viaţă, dând o mână de ajutor la stoparea sărăciei.

La acest eveniment au participat Prim-ministru Vlad Filat; ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Italia în Moldova, E.S. Stefano De Leo; Vicar General al Episcopiei Romano – Catolice de Chişinău, msgr. Farcaş Benone şi alţi oaspeţi deosebiţi, precum şi cei care au ajutat la realizarea acestui proiect.

Preşedintele Fundaţiei Regina Pacis, Don Cesare Lodeserto,  a numit această casă, o casă a tuturor, a celor care dăruiesc şi a celor care primesc, a celor care au lipsuri şi acelor care vor să împartă cu cei săraci ceea ce au de dăruit.

Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Italia în Moldova, E.S. Stefano De Leo, a afirmat că acest centru este un semn de solidaritate a Italiei cu Republica Moldova în drumul ei spre integrarea europeană, un gest făcut şi cu ocazia împlinirii a 150 de ani  de la constituirea Republicii Italiene.

Prim-ministru Vlad Filat a ţinut să mulţumească şi să felicite în acelaşi timp poporul italian cu ocazia sărbătoririi celor 150 de ani de la unire.

Acest proiect este susţinut şi de Clubul Internaţional al femeilor din Moldova, fiind reprezentat la eveniment prin preşedinta cubului, D-na Kate Shannon, soţia ambasadorului Marii Britanii la Chişinău, care a asigurat că se va ocupa de centru de comunicare oferind consiliere împreuna cu soţiile celorlalţi ambasadori persoanelor nevoiaşe.