Fundația Regina Pacis a acceptat invitația Papei Francisc, reînnoită și de episcopul Mons. Anton Coșa, de a celebra prima „Zi mondială a persoanelor în vârstă și a bunicilor”, printr-un gest de mai mare atenție și caritate.

La cantina „Papa Francisc” din Chișinău și la cantina din Varvareuca, în nordul țării, sute de mese sunt livrate în fiecare zi persoanelor în vârstă sărace. Însă această zi nu este menită să exaltăm ceea ce facem, ci să privim atenția și considerația față de această parte necunoscută a poporului nostru și anume, persoanele în vârstă sărace, care solicită doar respectarea demnității lor.

Mulți dintre ei sunt bunicii „uitați”, acum singuri și tovarăși cu amărăciunea profundă, după ani de sacrificii pentru binele familiei și al societății. Organizația caritabilă, Fundația Regina Pacis, pe care Biserica Catolică o deține pentru persoanele în vârstă, dar și alte organizații dedicate celor mai vulnerabili din societatea moldovenească, sunt tocmai un gest de apropiere faţă de aceștia, pentru ca istoria lor să nu fie uitată. Prin aceste organizații caritabile și tu poți spune un Mulțumesc celor care ne-au precedat în istoria recentă.

Bătrânii au apreciat această atenție specială și, mai presus de toate, cuvântul de încurajare, precum și bucuria de a ști că Papa Francisc, „bunicul Bisericii Catolice”, și-a amintit de ei.

Faptul că amplasamentul cantinei de la Chișinău poartă numele Papei Francisc este o mare responsabilitate, deoarece ne angajează să trăim și să punem în practică pasiunea și caritatea Sfântului Părinte pentru bătrâni. Caritatea Papei Francisc este autentică, vie, dar mai presus de toate este o mărturie pentru toți: să parcurgem același drum.

 

C. L.