Ziua de 2 Februarie în care sărbătorim Prezentarea lui Isus la templu a fost o zi specială pentru Biserică, dar intr-un mod deosebit pentru noi, persoanele consacrate care ne desfăşurăm misiunea în diferite parohii din Decanatul de Nord al Diecezei de Chişinău.

 

Cu multă bucurie am sărbătorit această zi deosebită care a avut loc în parohia „Naşterea Sfântului Ioan Botezâtorul” din raionul Glodeni. Am avut deosebita bucurie de a-l avea în mijlocul nostru pe părintele Sebastian Diac care prin cuvintele sale de învaţătură spirituală a subliniat importanţa trăirii noastre ca şi persoane consacrate avându-l ca şi model pe Isus Cristos. A fost un cuvânt cu o deosebită putere şi convingere spirituală pentru viaţa noastră de zi cu zi.

 

După aceste momente de reflexie întâlnirea a continuat cu o oră de adoraţie euharistică după care în jurul orei 12,00 a fost celebrată Sfânta Liturghie solemnă în cadrul căreia a avut loc binecuvântarea lumânărilor.

 

La celebrarea euharistică au fost prezenţi şi credincioşii din Parohia Glodeni care s-au rugat împreună cu noi, mulţumindu-i lui Dumnezeu împreună cu noi pentru acest mare dar al vieţii consacrate în Biserică. Aceste momente deosebite din această zi în care i-am adus laudă şi mulţumire lui Dumnezeu s-au încheiat cu o agapă fraternă.

 

Sr. Daniela Chicet