„O realitatea nouă pe fundamentul istoric solid‟.

Cu această introducere făcută de către Episcopul Anton Coșa s-a început pe data de 24 iunie la 16.00 celebrarea jubiliară a hramului „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul‟ din or. Glodeni. O parohie tânără, 7 ani de la sfințirea bisericii, cu o comunitate existentă de câteva decenii ca și partea componentă a comunității unice din trecut întinsă pe tot teritoriul Republicii Moldova. O realitatea tânără, dar aducătoare de multe haruri pentru biserica noastră locală. Anume cu aceste idei toată comunitatea, ca și pelerinii din parohiile învecinate, s-au încredințat mijlocirii patronului comunității la începutul sfintei Liturghii. 

În continuare părintele predicator Vasili Cohanovschi a subliniat personalitatea Sfântului Ioan Botezătorul, dificil de urmat în realitățile noastre recente, dar misiunea lui trebuie să ne fie proprie - de a fi glasul care vestește mântuire, în locurile și în realitățile noastre zi de zi. Această idea a culminat pregătire comunității de 3 zile cu tematicele: biserică vizibil-structurală, Biserică mistică și slujirile existente în biserică actuală. 

După Sfântă liturghie a urmat partea de agape fraternă și partea culturală a sărbătorii animată de ansamblul „Stârceanskii Zvoneciki‟, prin dansuri și cântece populare poloneze și moldovenești.   

 

 Pr. Stanislav Obreja