Vineri 27 iulie, la Grădiniţa parohială “Sf. Maria cea mica” din Creţoaia a avut loc spectacolul de închidere a anului preşcolar. În faţa părinţilor şi a pr. Paroh, micuţii “abonaţi” ai acestui centru social-parohial din Creţoaia, s-au întrecut în dansuri, cântece, poezii presărate copios cu zâmbetele, lapsusurile şi lacrimile de rigoare: ultimile erau din ochii copiilor din grupa pregătitoare care din toamnă vor părăsi acest mic cuib de piticoţi şi de voie bună, aflat sub aripa ocrotitoare a bunelor Surori Slujitoare ale Neprihănitei Zămisliri.

 

Trebuie menţionat faptul că această instituţie caritativă parohială a fost reorganizată în anul 2006, când a primit şi un nou sediu renovat (fosta capelă parohială) şi a căutat să se conformeze treptat cerinţelor, curricumului şi normelor prevăzute în Directoriul pentru Instituţiile preşcolare elaborate de Ministerul Educaţiei dinR.Moldova, figurând în evidenţa Consiliului Raional (direcţia de învăţământ).

 

Pe parcursul anului 2011-2012, au fost înscrişi 22 de copii, dintre care au frecventat 18, majoritatea din familii social-vulnerabile, cu vârste cuprinse între 3-6 ani. Programul zilnic se desfăşoară între orele 8.30 şi 16.00, fiind prevăzute 3 mese şi 2 ore de odihnă. În cadrul grădiniţei activează 2 surori din Congregaţia mai sus-aminită, şi se află sub administraţia directă a Parohiei Creţoaia. Mai trebuie menţionat faptul că deşi doar 3 copii sunt catolici, cu acordul părinţilor, toţi primesc o educaţie creştină şi morală primară; mai mult, toţi copiii care se pregătesc pentru şcoală stăpânesc abecedarul şi noţiunile de bază ale aritmeticii.

 

Mulţumim cu această ocazie tuturor binefăcătorilor care prin grija pe care o au pentru acest important proiect caritativ parohial fac posibilă educaţia umană şi creştină a celor mai mici, care au deja în inimile lor curate Împărăţia lui Dumnezeu.