În fiecare an, în Grigorăuca, copiii asteaptă cu nerabdare începerea lunii august, deoarece în timpul acestei luni se desfasoară pe teritoriul Bisericii  Romano-Catolice Nașterea Sfintei Fecioare Maria din Grigorăuca, campusul «Prietenia». În acest an, campusul și-a deschis porțile sale la data de 6 august până la data de 12 august, pentru 124 de copii. S-ar putea spune că este un campus internațional, deoarece participă copii din Moldova, Ucraina, Rusia, Italia și chiar din Luxemburg. Au fost 6 grupe. Pentru buna organizare și pentru a fi cât mai efectiv, în timpul campusului au depus un efort deosebit 28 de animatori, dintre care, 20 din Moldova, unul din Ucraina și 7 animatori din Italia (Bergamo-Villa di Serio). 

 

Programul campusului a fost pe deplin pe gustul copiilor, deoarce au avut loc foarte multe momente distractive ca: concursuri corale, de dans,  de teatru, intreceri sportive etc. Pe primul plan a fost totuși formarea religioasă, ce a avut ca scop aprofudarea următoarelor virtuți creștine: a-L  iubi pe Dumnezeu și pe aproapele ca pe tine insuși, a ierta, a-i mulțumi lui Dumnezeu, a-L cunoaste pe Dumnezeu și a-L asculta pe Dumnezeu, în contexul temei campusului care a fost: «Învățați de la mine căci sunt blând și smerit cu inima».  

 

Mulțumim lui Dumnezeu, binefăcătorilor și tuturor celor care s-au implicat,  Antonina Gradinar, Ecaterina Zavalniuc, L.udmila Scomorohova și Parohia,  ca și în acest an, în Grigorăuca să se organizeze așa eveniment, care să rămână spre bucuria copiilor și spre recunostința părinților.  Multumim lui Dumnezeu și El să ne binecuvânteze pe noi toți! 

  Antonina Gradinar