În ziua de 25 Iunie 2011 Biserica noastră din oraşul Glodeni a fost în sărbătoare. Cu mic cu mare am sărbătorit cu bucurie hramul bisericii noastre “Nasterea Sf. Ioan Botezatorul.” A fost o zi binecuvântată în care Dumnezeu ne-a dat bucuria de a avea în mijlocul nostru un număr impresionant de preoţi si mulţi oaspeti din parohiile vecine dar si un grup de pelerini din Polonia.

Chiar dacă această zi a fost însoţită de o ploaie bună si curată pentru care ne-am rugat mult timp toţi cei prezenţi am participat la Sfânta Liturghie multumindu-i lui Dumnezeu pentru darurile primite.

Părintele Ştefan, care a prezidat Sf. Liturghie în prezenţa celor zece preoţi şi a poporului, a adresat cuvântul de început si apoi, prin actul penitenţial ne-a invitat să ne reînnoim inima pentru a putea participa din plin la acest eveniment.

În omelia făcută de pr. Damian Alucăcesei ne-a ajutat să întelegem mai bine planul lui Dumnezeu în viaţa acestei familii dar şi a noastră personală. Dumnezeu pregăteşte întotdeauna ambientul folosindu-se de toate mijloacele prin care planul său să se poată realiza. Au fost cuvinte de har şi îndemnuri practice care să ne ajute să dăm mai multă valoare marelui dar al vieţii.

Toţi cei prezenţi după ce s-au hranit cu hrana sufletească la Sf. Liturghie au putut să-şi hranească şi trupul din bucatele deosebite pregătite de doamnele din parohie.

Sperăm că toţi cei care au avut posibilitatea să participe la sărbătoarea noastră s-au simţit bine si au plecat acasă îmbogăţiţi şi reînnoiţi sufleteşte.

Pr. Antonio Popescu