În fiecare an, la 22 mai, este celebrată aniversarea sfințirii Catedralei „Providența Divină” și întreaga comunitate se adună pentru a participa la sfânta Liturghie, prezidată de episcop.

Parohul, Pr. Mihai Balan, asistat de vicarul parohial, Pr. Gabriel Cochiorca, au pregătit sărbătoarea, care reprezintă unul dintre cele mai solemne evenimente din viața comunității.

După cum a fost menționat, sfânta Liturghie a fost prezidată de episcopul Anton Coșa, cu prezența vicarului general și a preoților din Decanatul de Centru, inclusiv a Pr. Andrea Ballan, din comunitatea saleziană, care a rostit predica. Nu a lipsit prezența persoanelor consacrate și a numeroșilor credincioși.

La începutul liturghiei, episcopul i-a salutat pe cei prezenți și a reamintit despre importanța Catedralei, ca loc în care credința este exprimată ca o comunitate de credincioși și în comuniune cu episcopul: „Celebrarea acestei aniversări este de o importanță și mai mare – a spus PS Anton Coșa – în ajunul marii Solemnități a Rusaliilor, pentru că acesta este templul în care Duhul Sfânt adună comunitatea și o pe calea credinței. Această sărbătoare este un moment important pentru viața diecezei, deoarece Catedrala este și semnul unității dintre credincioși și cu episcopul”.

„Catedrala este, în fiecare dieceză – a amintit Pr. Andrea Ballan în cadrul predicii – cel mai important templu, pentru că acolo se află scaunul episcopal și pentru că în Catedrală comunitatea credincioșilor se întrunește cu ocazia celor mai importante și semnificative sărbători”.

La finalul liturghiei, a luat cuvântul Pr. Mihai Balan, parohul comunității, și i-a mulțumit episcopului pentru darul prezenței sale și pentru apropierea sa de viața Catedralei, care este, de asemenea, principala parohie pentru oraș și dieceză.

La rândul său, PS Anton Coșa a mulțumit parohului și vicarului parohial pentru slujirea lor, precum și celor două maici din Congregația Surorilor lui Isus Euharisticul, corului bisericesc și tuturor celor care contribuie prin diverse moduri la îngrijirea Catedralei.

C.L.