Sâmbătă, 26 mai, s-a celebrat la Chişinău hramul Catedralei „Divina Providenţă” şi al parohiei cu acelaşi nume. Sfânta Liturghie celebrată de Preasfinţitul Anton, i-a adunat în jurul altarului pe toţi confraţii preoţi care activează în Dieceza de Chişinău, alături de alţi 8 oaspeţi veniţi din Dieceza de Iaşi: Mons. Grigore Duma, Mons. Vladimir Petercă, pr. Eduard Soare vice-rectorul Seminarului din Iaşi însoţit de 2 preoţi profesori. De asemenea pe lângă grupurile de pelerini veniţi din toate colţurile Diecezei cu ocazia festivalului „Primăvara poloneză”, au mai participat la Sf. Liturghie şi Ambasadorii Poloniei şi Italiei la Chişinău.

După invitaţia Episcopului la o rugăciune profundă de aducere de mulţumire pentru toate binefacerile primite de Biserica noastră de la Providenţa Divină a continuat ritualul Sf. Liturghii celebrate în limba rusă si latină, iar lecturile în limbile folosite pe teritoriul Diecezei (română, rusă, polonă).

În predica sa, Pr. Cristinel Fodor, director spiritual la Seminarul din Iaşi şi coleg al episcopului Anton Coşa, a remarcat criza spirituală prin care trece omul modern şi contemporan, care nu mai are imprimată în minte imaginea măreţiei şi atotputerniciei lui Dumnezeu şi a Providenţei Sale, ci trece tot ceea ce face prin prisma nimicniciei şi a posibilităţilor proprii. Foarte adâncă a fost reflecţia de final, despre rugăciunea pe care ar trebui să o facă fiecare dintre noi, atunci când îi cerem ceva lui Dumnezeu, reflecţie preluată din cuvintele regelui Solomon: „Doamne, nu îmi da prea mult, pentru ca să nu îmi întorc faţa de la tine, şi nici prea puţin, ca să nu strig împotriva ta; dă-mi atâta cât să mă ajute la mântuire”.

La sfârşitul Sf. Liturghii a avut loc procesiunea cu Sf. Sacrament în jurul Catedralei şi recitarea litaniei către Providenţa Divină, urmată de Te Deum, iar la final, mons. Benone Farcaş, parohul Catedralei, a mulţumit tuturor pentru reuşita acestei sărbători diecezane.