Sâmbătă, 29 octombrie 2022, a fost celebrat hramul Cenacolului „Regina Pacis”, o mică biserică care primește în fiecare sâmbătă comunitatea catolică italiană.
 
Mons. Cesare Lodeserto a dorit această biserică, pentru ca să fie un punct de referință pentru credincioșii vorbitori de limbă italiană, atât cei rezidenți în Moldova, cât și cei aflați în trecere, pe lângă ceilalți credincioși care participă la Liturghie în fiecare sâmbătă.
 
Biserica este situată în apropierea a două centre de plasament ale Fundației „Regina Pacis”, astfel că oaspeții acestor instituții sunt adesea prezenți la liturghii.
 
Celebrarea sfintei Liturghii a fost prezidată de Mons. Cesare Lodeserto. Episcopul Anton Coșa nu a putut fi prezent, deoarece era angajat în vizita pastorală în parohiile Râșcani și Cupcini.
 
La Liturghie au participat mai mulți preoți și persoane consacrate din oraș, angajații Fundației „Regina Pacis” și oaspeți ai centrelor de plasament. Au fost prezenți și credincioși italieni, voluntari, prieteni locali și din străinătate.
 
În timpul predicii, Mons. Cesare a amintit despre apariția acestei mici biserici, pe care a numit-o „casa lui Dumnezeu în mijlocul caselor oamenilor”, explicând motivul imaginilor reprezentate pe ferestre. De asemenea, predicatorul a amintit sprijinul în construirea cenacolului din partea Mons. Cosmo Francesco Ruppi și apropierea profetică a Mons. Anton Coșa, care a apreciat întotdeauna această operă, dorind totodată ca la liturghie să fie o prezență italiană și mai mare.
 
Liturghia s-a încheiat cu rugăciunea pentru pace depusă la picioarele Fecioarei Maria, invocată ca „Regină a Păcii”.

După celebrare, a urmat un moment convivial ce a crescut bucuria de a fi împreună.

M. Ț.