Luni, 29 iunie, în ziua când Biserica a celebrat solemnitatea sfinților apostoli Petru și Paul, comunitatea catolică din Petropavlovca și-a sărbătorit patronii spirituali. În condițiile restricțiilor legate de pandemie, comunitatea a ales să celebreze hramul fără participarea oaspeților din dieceză sau din afara țării. În ciuda acestor impedimente, credincioșii au trăit cu bucurie și credință acest eveniment. Au participat în jur de 35 de credincioși, printre care și un grup frumos de copilași.
 
Sfânta Liturghie, prezidată de Pr. Victor Pogrebnoi și concelebrată de Pr. Franț Pogrebnoi, a început la orele 11.00, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție și a distanței sociale. O parte din credincioși au participat în interiorul bisericii, iar alții au rămas pe coridor sau chiar afară. A fost primul hram celebrat de noul paroh al comunității, Pr. Victor Pogrebnoi. În cadrul predicii, Pr. Victor a amintit despre viața și munca misionară a sfinților Petru și Paul, și despre importanța învățăturii și exemplului apostolilor pentru viața comunității.
 
Episcopul Anton Coșa, care nu a putut participa personal la sărbătoare din cauza restricțiilor legate de pandemie, a transmis apropierea sa spirituală, inclusiv prin rugăciunea sa pentru această comunitate, precum și pentru toți cei care și-au sărbătorit ziua onomastică sau aniversarea hirotonirii preoțești.
 
Un gând deosebit, cu această ocazie, episcopul l-a avut pentru vicarul său general, Mons. Cesare Lodeserto, care a sărbătorit ieri aniversarea a 35 de ani de la hirotonirea sa sacerdotală.
 
M. Ț.