În ziua sărbătorii „Sfinților Apostoli Petru și Paul”, sâmbătă 29 iunie, a avut loc hramul bisericii din localitatea Petropavlovca, filială a Parohiei din Grigorăuca. La sărbătoare, alături de comunitate, au venit în pelerinaj grupuri de credincioși din parohiile învecinate, îmbrăcați în straie de sărbătoare și parcurgând drumul pe jos de la distanțe mari. Sfânta liturghie de hram a fost concelebrată de mai mulți preoți care s-au alăturat Pr. paroh Daniel Medveș, Director al Oficiului Diecezan pentru Misiuni al Diecezei de Chișinău, la eveniment fiind prezent și Pr. Eugen Blaj, Directorul Național al Operelor Misionare Pontificale pentru România și  Rep. Moldova.

Pr. Eugen a avut ocazia să împărtășească despre misiunea pe care o are Biserica în răspândirea Evangheliei, invitându-i pe credincioși să se deschidă iubirii și solidarității față de semenii care trăiesc în condiții de sărăcie sau abandon. Vizita a fost motivată de dorința de a întâlni o parte din credincioșii care trăiesc în Dieceza de Chișinău, în calitate de reprezentant al oficiului care i-a fost încredințat de Sfântul Părinte, acela de a promova Operele Misionare Pontificale. Totodată, sfinția sa a dorit să aducă la cunoștință credincioșilor pe care i-a întâlnit, necesitatea unei pregătiri autentice a Lunii Extraordinare Misionare, care se va desfășura în luna octombrie 2019, lună pe care Papa Francisc a propus-o anul acesta, în memoria centenarului Scrisorii Apostolice "Maximul Illud", a Papei Benedict al XV-lea. După sfânta liturghie toți credincioșii au împărtășit un moment de comuniune, bucurându-ne împreună de bucatele gustoase și alte bunătățile tradiționale, pregătite de gospodinele din sat.

În după-amiaza aceleiași zile, copii misionari din Petropavlovca care fac parte din Opera Copilăriei Misionare Pontificale, (una dintre cele patru opere misionare ale Sfântului Părinte), s-au întâlnit personal cu Pr. Eugen, împărtășind împreună bucuria de a fi mici misionari, botezați și trimiși în numele lui Isus. Sărbătoarea a continuat și a doua zi de hram, ocazie în care Pr. Eugen a împărtășit din experiența sa misionară timp de 9 ani în Mexic și 17 ani în Kenya. Aceste două comunități pe care Pr. Daniel le păstorește de 12 ani cu multă dăruire, sunt adevărate modele de trăire a credinței și a comuniunii în Isus Cristos.

Matilda Andrici
Secretar al Operelor Pontificale Misionare din Romania