â„Suntem chemați la sfințenie și misiune”. Acesta a fost firul roșu prin care Pr. Daniel Medveș, paroh de Grigorăuca, a dorit, în cadrul liturghiei de hram a filialei „Ioan Paul al II-lea” din Sculeni, să retrezească în fiecare dintre noi conștiința adevăratei noastre demnități.

Sfânta Liturghie, începută la miezul zilei de 19 octombrie 2019, a fost prezidată de Preasfințitul Anton Coșa, păstorul Diecezei de Chișinău, alături de care au concelebrat nouă preoți din diferite parohii ale Bisericii noastre locale. La începutul celebrării solemne a hramului bisericii închinate marelui Papă Ioan Paul al II-lea, Pr. Krzysztof Płonka i-a salutat pe episcop, pe confrații preoți, persoanele consacrate și credincioșii și pelerinii adunați la Sculeni, după care Preasfințitul Anton și-a manifestat bucuria de a se afla în mijlocul acelei mici dar vii comunități, asupra căreia a invocat harurile divine prin mijlocirea sfântului Papă Ioan Paul al II-lea. Cum am menționat, predica Pr. Daniel Medveș s-a axat pe vocația fiecărui botezat de a fi sfânt și misionar, oferindu-l drept model de urmat pe patronul comunității de pe malul Prutului, și aceasta în contextul Lunii Misionare Extraordinare proclamate de Papa Francisc pentru luna octombrie a acestui an.

După împărtășirea cu cuvântul și cu trupul lui Cristos, a urmat un moment de adorație euharistică, în cadrul căruia toți cei prezenți au recitat Litania în cinstea sfântului Ioan Paul al II-lea și rugăciunea propusă de Papa Francisc pentru această lună misionară, la sfârșit aducându-i laudă lui Dumnezeu prin cuvintele imnului Te Deum.

Și cum bucuria nu se putea încheia doar cu binecuvântarea euharistică, după a urmat o agapă frățească, oferită cu multă iubire de credincioșii din Sculeni.

Pr. Petru Ciobanu