Părintele paroh Krzysztof Płonka i-a întâmpinat pe credincioși și pe confrații preoți cu zâmbetul și bunătatea obișnuită, în parohia Sf. Ana din Ungheni. Hramul comunității a fost celebrat sâmbătă 24 iulie, pentru a permite mai multor oameni să participe.

Sfânta Liturghie a hramului a fost prezidată de pr. Petru Ciobanu, iar predica a fost susținută de pr. Grigori Czubak, în prezența credincioșilor parohiei și a altor frați preoți din parohiile din apropiere, inclusiv decanul pr. Stanislav Obreja și pr. Jacek Puk, precum și precum Mons. Cesare Lodeserto și Don Massimiliano Mazzotta, care au venit din Chișinău.La sărbătoare au fost prezente și surorile din Bălți.

Preotul paroh a salutat pe toți cei prezenți și le-a mulțumit pentru darul prezenței și participării lor comune la celebrarea euharistică. În timpul sărbătorii, a fost amintită sărbătorirea „Zilei Mondiale a Bătrânilor și Bunicilor”, dorită de Papa Francisc. De fapt, înainte de binecuvântarea euharistică, rugăciunea pentru această zi deosebită, a fost citită de preotul celebrant.

Sf. Ana a fost bunica lui Isus, împreună cu Ioachim, soțul ei.

Sărbătoarea a fost profund simțită de toți participanții care, în simplitate și bucurie s-au întâlnit pentru un moment de credință și sărbătoare. La finalul liturghiei, preotul paroh i-a invitat pe toți cei prezenți într-un moment de împărtășire, unde a existat posibilitatea dialogului, întâlnirii după un timp îndelungat de absență. Sărbătoarea a început prin Sfânta Liturghie a hramului și a fost prelungită cu o masa împreună, timp binecuvântat atât pentru suflet, cât și pentru trup.

 

C. L.


galerie foto