La 4 octombrie, zi în care s-a născut pentru cer Il Poverello, adică sfântul Francisc din Assisi, comunitatea catolică din orașul Râșcani și-a sărbătorit hramul, prilej cu care păstorul Diecezei de Chișinău, Preasfințitul Anton Coșa, a deschis și Poarta Sfântă a Milostivirii cu ocazia Jubileului extraordinar proclamat de Papa Francisc.

La sărbătoare, în jurul episcopului, au fost prezenți preoții din Decanatul de Centru și de Nord, un preot oaspete din România, credincioșii parohiei și pelerini veniți din comunitățile învecinate. În predica sa, Preasfințitul a răspuns la întrebarea: ce ne spune sfântul Francisc astăzi, nouă, oamenilor secolului al XXI-lea? Sărăcuțul din Assisi, a menționat predicatorul, ne spune, în primul rând, că a fi creștini înseamnă a avea un raport vital cu persoana lui Isus, înseamnă a te îmbrăca cu Cristos, înseamnă a fi ca și Cristos. Al doilea mesaj pe care ni-l transmite acest mare sfânt este chemarea la pacea lui Cristos, reînnoirea permanentă în Cristos a conștiinței și a credinței. Sfânta Liturghie s-a încheiat cu adorația euharistică.

În aceeași zi, a fost introdus în oficiul de administrator parohial, după plecarea Pr. Cristian Diacu, a Pr. Eduard Enășcuț, și în oficiul de vicar parohial a Pr. Iosif Diac, care au mai activat în parohia respectivă, fiind știuți de comunitate.

Sărbătoarea s-a sfârșit cu o agapă frățească.

Pr. diacon Edgar Vulpe