În Duminica Sf. Treimi, comunitatea parohială din Tiraspol s-a adunat în rugăciune pentru a sărbători hramul. Sf. Litughie s-a celebrat la ora 12 în capela, (biserica se află încă în construcţie), de către pr. Ruslan Pogrebnoi, paroh de Raşcov alături de alţi 3 preoţi, fiind prezenţi alături de credincioşii din Tiraspol şi pelerini veniţi din Sloboda Raşcov (un autobus) Rascov, Ribnita, Bender. De asemenea, au mai participat la sărăbătoarea comunităţii dl. Teolog Gottfried Prenner din Pienkelfeld si Elfrieda Kubas din Mitteldorf (Austria) care au ajutat parohia să se pregătească 2 zile de reculegere.

 

La prezentarea darurilor a fost adusă în mod solemn şi icoana Sf. Fecioare de la Cestochowa, o copie realizată special pentru viitoarea biserică din Tiraspol. În semn de veneraţie şi de preţuire pentru darul de a o avea în mijlocul lor pe Maica Domnului din Cestochowa, după împărtăşanie credincioşii au salutat solemn icoana, în următoarea rânduială: parohul, preşedintele comunităţii parohiale - Valentina Stepanova; preşedintele comunităţii poloneze ”Jasnagora” - Natalia Siniavska; reprezentantul grupurilor de rugăciune – Antonina Bratuhina; reprezentantul tinerilor – Anastasia Cyran; şi reprezentanţii copiilor – Serghei, Karolina i Natalia.

 

La sfârşitul Sf. Liturghii a avut loc sfinţirea solemnă a celor doua cruci care urmează să fie puse pe acoperiş şi pe turnul bisericii; în timp ce cu veneraţie credincioşii sărutau crucile îşi apropiau şi hainele de ele în speranţa de a primi indulgenţa. Într-adevăr, o manifestare de bucurie şi binecuvântare pentru toată Transnistria.