Luni, 14 octombrie 2024, Dieceza de Chișinău va celebra una dintre cele mai importante sărbători ale sale, „Sfânta Fecioară Maria, Maica Bunului Sfat”, protectoarea cerească a Bisericii noastre locale. Este un eveniment liturgic care reunește cu bucurie clerul, persoanele consacrate, laici și oaspeți de peste hotare.
 
Episcopul Anton Coșa a invitat la sărbătoarea din acest an doi arhiepiscopi din Republica Cehă: ÎPS Jan Graubner, arhiepiscop de Praga, și ÎPS Josef Nuzík, arhiepiscop de Olomouc. 
 
În timpul Liturghiei solemne de luni, 14 octombrie, care va începe în Catedrala „Providența Divină” la ora 11.00, unul dintre înalții oaspeți arhiepiscop va prezida celebrare, iar celălalt va rosti predica.
 
„Întotdeauna este foarte frumos”, a comentat PS Anton Coșa, „să trăim aceste evenimente, când comunitatea, pe cât este posibil, în aceeași zi fiind și hramul orașului Chișinău, se adună în Catedrală pentru un moment de credință și rugăciune, cu prezența clerului și a persoanelor consacrate”.
 
„Prezența confraților noștri arhiepiscopi”, a continuat PS Anton, „este o ocazie de a face cunoscută în afară realitatea noastră eclezială, de a arăta operele de caritate pe care le realizăm și de a vizita câteva parohii”.
 
Catedrala este amenajată conform indicațiilor maestrului de ceremonii al episcopiei, datorită angajamentului călugărițelor, a corului și a voluntarilor și, de asemenea va fi pregătit un moment de fraternitate după sfânta Liturghie.

C. L.