Comunitatea din Bender s-a adunat sâmbătă, 17 septembrie 2022, pentru a celebra sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, hramul său parohial.
 
Sfânta Liturghie a fost prezidată de episcopul Anton Coșa, care i-a salutat pe credincioși cu afecțiune și atenție.
 
La sărbătoare au fost prezenți numeroși credincioși, pe lângă preoții din Decanatul de Transnistria fiind prezenți și alți câțiva veniți de la Chișinău împreună cu episcopul. De asemenea, au fost prezente surorile din Râbnița și Slobozia-Rașcov. 
 
La începutul liturghiei, parohul comunității, Pr. Vladimir Beloconi i-a salutat pe toți cei prezenți, amintind despre valoarea sărbătorii în jurul misterului crucii lui Isus Cristos. În timpul predicii sale, episcopul a revenit la misterul crucii și la acțiunea răscumpărătoare a acesteia.
 
La sfârșitul liturghiei, comunitatea și oaspeții au împărtășit un moment de fraternitate și prietenie. Înainte de a se întoarce la Chișinău, episcopul a dorit să vadă cum decurg lucrările la biserica parohială aflată în construcție. Alături de paroh, vicarul general și Pr. Artur Chruslak, episcopul a vizitat biserica în construcție, apreciind munca realizată, care speră să fie încheiată cât mai curând și să reunească comunitatea într-un loc potrivit din punct de vedere eclezial.

C. L.