În sărbătoarea „Înălțării Sfintei Cruci”, comunitatea parohială din Bender s-a reunit în jurul episcopului Anton Coșa pentru a-și celebra hramul parohial.
 
La invitația Pr. Vladimir Beloconîi, la Bender s-au reunit credincioșii comunității, preoți și persoane consacrate, prieteni și pelerini, pentru a trăi împreună sărbătoarea și a reflecta asupra misterului crucii, îndrumați de Pr. Marcin Januś, care a rostit predica în timpul sfintei Liturghii.
 
Episcopul, întâmpinat cu bucurie de comunitate, a adresat mesajul de salut la începutul liturghiei, amintind de valoarea crucii lui Cristos, ca semn vizibil pentru o comunitate chemată să fie mărturisitoare a credinței.
 
Pr. Vladimir Beloconîi parohul comunității, i-a mulțumit episcopului și tuturor oaspeților pentru darul prezenței lor și pentru că au trăit împreună un moment de rugăciune și reflecție.
 
La rândul său, episcopul și-a exprimat speranța că în anul viitor celebrarea sărbătorii va putea avea loc în interiorul noii biserici parohiale, aflate la moment în construcție. Lucrările avansează și se apropie momentul finalizării, care va fi pentru comunitatea catolică din Bender un eveniment de mare importanță și mai ales de creștere în credință.
 
Un moment de convivialitate fraternă a încheiat ziua, iar bucuria de a fi împreună a făcut ca sărbătoarea să fie un și mai important eveniment eclezial.

C. L.