Parohia de Bălți și-a sărbătorit patronii spirituali, cu ocazia sărbătorii Arhanghelilor Mihail, Gabriel și Rafael, cu prezența episcopului de Chișinău, PS Anton Coșa, care a prezidat sfânta Liturghie solemnă, și a unor preoți și persoane consacrate, veniți din alte parohii ale diecezei.

De asemenea, la eveniment a fost prezent și Ambasadorul Republicii Poloniei în Moldova, Excelența Sa Bartłomiej Zdaniuk.

Parohul comunității, Pr. Jacek Puć, i-a întâmpinat pe toți oaspeții cu bucurie, alături de comunitatea de călugărițe și laici, mereu atenți și grijulii cu aceste ocazii.

Predica a fost rostită de Pr. Ruslan Pogrebnîi, parohul din Rașcov și Camenca. În cursul predicii, el a reamintit în primul rând importanța călătoriei spirituale ca un angajament constant pentru creștin și nu doar ca o dorință.

Episcopul și-a adresat mesajul de salut la începutul sărbătorii, adresându-se parohului și credincioșilor prezenți, mulți dintre ei de origine poloneză, și reamintind nu numai sărbătoarea zilei, ci și recenta sa călătorie la Varșovia pentru beatificarea Cardului Stefan Wyszynski.

La sfârșit, Pr. Jacek Puć i-a mulțumit cu amabilitate episcopului pentru darul prezenței și apropierii sale față de comunitate.

C. L.

Link galerie foto