Deși anticipată cu câteva zile, preferând duminica pentru o mai mare prezență a credincioșilor, comunitatea din Grigorăuca a sărbătorit anul acesta hramul parohiei, dedicată Nașterii Fecioarei Maria.

Episcopul a voit să fie present la sărbătoare și a prezidat Sfânta Liturghie, împreună cu vicarul general Mons. Cesare Lodeserto și Pr. Petru Ciobanu, cel care a ținut predica.

Părintele paroh, Victor Pogrebnoi, și colaboratorul său, părintele Francisc Pogrebnoi, l-au întâmpinat pe Episcop la sosirea sa, împreună cu credincioșii prezenți, foarte fericiți să se întâlnească cu păstorul Diecezei.

Parohia și-a pregătit sărbătoarea nu numai din punct de vedere liturgic, dar și cu lucrările de îmbunătățire, care au fost efectuate în ultimele luni atât în ​​interiorul, cât și în afara bisericii.

Episcopul Anton Coșa a mulțumit pentru grija Bisericii și, de asemenea, pentru primirea binevoitoare care i-a fost rezervată. La începutul liturghiei solemne, Episcopul a subliniat importanța devotamentului față de Fecioara Maria, patroana parohiei, deoarece aceasta însoțește fiecare credincios în călătoria credinței și că virtuțile ei sunt întotdeauna un model de viață creștină, demne de urmat.

Corul, care a fost întotdeauna foarte activ în viața parohiei, a însoțit liturghia și a făcut ca participarea credincioșilor să fie activă și sinceră. Liturghia a avut loc în deplină conformitate cu regulile stabilite în acest timp pandemic.

La finalul sfintei Liturghii, părintele paroh Victor Pogrebnoi s-a adresat Episcopului cu un gând de sinceră mulțumire pentru prezența și apropierea faţă de comunitate, care este întotdeauna recunoscătoare pentru atenția pe care o primește de la păstorul ei.

C.L.