Sâmbătă, 11 aprilie, în ajunul Duminicii a II-a a Paştelui, numită şi Duminica Divinei Îndurări, comunitatea catolică din Cupcini şi-a sărbătorit hramul. Întreaga comunitate – de la cei mai mici la cei mai mari – s-au implicat cu iubire şi abnegaţie în pregătirea sărbătorii, pentru ca aceasta, spre lauda milostivirii divine, să fie cât mai frumoasă şi mai demnă de un mister atât de mare ce urma să fie celebrat.

Alături de preoţii şi surorile care se îngrijesc de binele spiritual al credincioşilor au participat 11 preoţi şi multe persoane consacrate, veniţi din întreaga dieceză, precum şi mulţi pelerini veniţi din parohiile Decanatului de Nord. Sfânta Liturghie a fost prezidată de Pr. Dmitrii Zelinschii SCJ, parohul comunităţii din Slobozia Raşcov, iar cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor l-a ţinut Pr. Ştefan Socaciu, parohul de „Sfântul Alois Scrosoppi”, Chişinău, care a vorbit despre istoria acestei sărbători plecând de la viaţa sfintei Fausta Kowalska, cea căreia i s-a arătat Isus şi i-a cerut să picteze renumita icoană a Îndurării Divine, referindu-se apoi la rolul sfântului Papă Ioan Paul al II-lea în răspândirea în întreaga Biserică universală a devoţiunii faţă de Îndurarea Divină şi extinderea la întreaga Biserică a sărbătorii. Atmosfera de sărbătoare a fost amplificată de vremea frumoasă de afară, de prezenţa multor credincioşi, dintre care numai copii au fost în jur de 20. După celebrarea Jertfei euharistice, a avut loc procesiunea cu preasfântul Sacrament, în timpul căreia s-a cântat bucuria învierii: „Cristos a înviat!”

Bucuria a continuat şi după încheierea sfintei Liturghii de hram, când toţi cei prezenţi au fost invitaţi de comunitate la o agapă frăţească, rod şi ea al milostivirii divine.

A consemnat Pr. Petru Ciobanu