Cu un salut fratern, Pr. Vasili Cohanovschi, parohul de Grigorăuca, l-a întâmpinat pe episcopul Anton Coșa, invitat să prezideze sfânta Liturghie cu ocazia celebrării sărbătorii Nașterii Sfintei Fecioare Maria, hramul parohial. 
 
Episcopul a răspuns la salutul parohului cu aceeași afecțiune fraternă: „Mă bucur mult să vă revăd astăzi de ziua hramului dumneavoastră, parcă mai mulți decât altă dată, îmbrăcați frumos în straie de sărbătoare, cu fețe senine și voioși, ceea ce înseamnă că am venit cu toții să-i facem o bucurie Mamei noastre cerești, a cărei Naștere o celebrăm azi”.
 
În mesajul său de salut, episcopul a amintit și importanța de a celebra fiecare comemorare a Fecioarei Maria: „De-a lungul anului Biserica a rânduit mai multe sărbători pentru a o cinsti pe Fecioară Maria, Mamă a lui Dumnezeu, dar nicio altă sărbătoare nu aduce mai multă bucurie cerului și pământului, decât Nașterea ei, pentru că nașterea oricărui copil reprezintă un izvor de bucurie și de speranță. Nașterea Sfintei Fecioare, așa cum spuneau și sfinții părinți ai Bisericii, este aurora care vestește răsăritul Soarelui, a lui Cristos, iar prin nașterea ei și prin întreaga ei viață, Maria ne îndeamnă să trăim în lumina pe care ne-o dăruiește acest Soare dumnezeiesc. Să-i mulțumim, așadar, lui Dumnezeu, pentru bucuria nașterii Mariei și să ne rugăm să primim puterea Duhului Sfânt și harul ca să învățăm de la ea a-l iubi pe Cristos și pe aproapele și să trăim mereu în lumina ce ne vine de la Isus”.
 
Predica a fost rostită de Pr. Stanislav Obreja, paroh de Stârcea și Glodeni, care a vorbit despre importanța tradițiilor în viața Bisericii, dar și în transmiterea credinței. 
 
La sărbătoare au participat numeroși credincioși, precum și mai mulți preoți din dieceză. De asemenea, au fost prezenți și numeroase persoane consacrate, iar în după-amiaza zilei, acestea au avut o întâlnire de planificare. 
 
Cu mult entuziasm, Pr. Vasili Cohanovschi a pregătit un moment de convivialitate pentru toți credincioșii și oaspeții, ocazie cu care și primarul localității a transmis mesajul său de felicitare. 
 
De asemenea, comunitatea l-a felicitat pe Pr. Vasili Cohanovschi cu ocazia zilei sale de naștere, sărbătorită la 10 septembrie.

C. L.