La 25 iunie 2016, Parohia „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Glodeni a primit harul Anului Jubiliar, celebrându-și patronul ceresc. Bucuria acestei sărbători a fost sporită de deschiderea solemnă a Porții Sfinte de către Preasfințitul Anton Coșa, alături de care au fost prezenți preoții din Decanatul de Nord, surorile franciscane, pelerini și credicioșii comunității. Acest moment a fost foarte emoționant în special pentru enoriașii parohiei, având în vedere pregătirea lor pentru această sărbătoare prin predicile tematice despre Jubileu, despre originea acestei tradiții și semnificația concretă a Jubileului Milostivirii proclamat de Papa Francisc și despre cum poate fi trăită milostivirea creștină în zilele noastre, în realitatea concretă, care pare ca nu lasă nicio speranță, și în sacramentul Spovezii.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, episcopul Anton i-a invitat să învețe arta umilinței de la patronul comunității, sfântul Ioan Botezătorul, care recunoaște că trebuie să se înjosească în față celui care vine, Mesia, o atitudine față de Dumnezeu des uitată în lumea noastră în care omul încearcă să fie în toate pe primul loc.

După întărirea spirituală prin Liturghia celebrată și primirea indulgenței plenare cu ocazia deschiderii Porții Sfinte a urmat o agapă frățească pregătită de comunitatea parohială. Bucuria acestei sărbători a fost mare în special pentru părintele Stanislav Obreja, care a primit numirea de paroh al acestei comunități și al acelei din Stârcea, depunând jurământul de fidelitate în fața Preasfințitului și celor prezenți.

Pr. Stanislav Obreja