Sâmbătă, 22 iunie, Parohia din Glodeni a sărbătorit pe patronul comunității, pe Sfăntul Ioan
Botezătorul. Sfânta liturghie a fost prezidată de Preasfințitul Anton Coșa, păstorul diecezei noastre, împreuna cu 7 preoți. Acest an a fost marcat și de prezența semnificativă a surorilor din Congregația Surorilor Franciscane Misionare de Assisi, care sărbătoresc centenarul prezenței lor în România, bucurându-se în același timp și de prezența surorilor în Parohia din Glodeni, începând din anul 2006.

Părintele predicator, Pr. Vasili, în cuvântul de zidire a explicat ce a însemnat nașterea Sfântului
Ioan Botezătorul pentru părinții lui și cei contemporani ai săi, într-adevăr un dar al lui Dumnezeu. În al doilea rând ne-a arătat ca Ioan Botezătorul și-a orientat toata misiunea sa către Mântuitorul promis, Isus Cristos. La fel ne-a îndemnat în încercările noastre de zi cu zi să privim la viața acestui sfânt și să învățăm a fi întotdeauna plini de încredere în Dumnezeu.

Spre sfârșitul Sfintei Liturghii toți cei prezenți a fost emoționați de o scurtă mărturie a Sr.
Daniela Chihet, care a activat în Parohia Glodeni mulți ani, despre istoria și carisma
Congregației Surorilor Franciscane Misionare de Assisi. Acest moment a fost întărit de înmânarea diplomelor de mulțumire din parte diecezei noastre de către Preasfințitul Anton.

După Sfânta Liturghie a urmat agapa frățească sub corturile tradițional puse lângă biserică,
pentru a oferi în plina căldură un moment de întărirea trupească dar și posibilitatea de comuniune între cei prezenți la această sărbătoare.

Pr. Stanislav Obreja