Ca și în fiecare an, în solemnitatea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, întreaga comunitate din Glodeni s-a adunat în jurul episcopului Anton Coșa, a parohului și a comunității de surori.
 
A fost un moment de mare bucurie pentru credincioșii din Glodeni, de a-l primi pe episcop pentru celebrarea sfintei Liturghii, de a-i asculta cuvântul de învățătură și de a se ruga împreună. La final, nu a lipsit agapa frățească, pregătită cu grijă de surorile din comunitate.
 
La sărbătoare au participat câțiva preoți din decanat și credincioși din alte parohii.
 
În cadrul predicii sale, episcopul a reamintit cât de importantă este mijlocirea sfinților pentru a întâlni și a primi miracolele lui Dumnezeu. Invocarea sfinților, mai ales în momentele dificile, duce spre Dumnezeu și deschide inima către milostivirea sa.
 
La sfârșitul Liturghiei, episcopul a adresat un cuvânt de încurajare special pentru credincioșii prezenți, îndemnându-i la o mai mare colaborare cu parohul și la o mai mare prezență în viața parohiei. De asemenea, episcopul a reamintit cât de mult se lucrează în întreaga Dieceză de Chișinău pentru o mai mare implicare a laicilor în viața Bisericii.
 
Surorile din Congregația Surorilor Franciscane Misionare din Assisi, care slujesc în comunitatea locală, au fost încântate de prezența episcopului.
 
La începutul și la sfârșitul sfintei Liturghii, parohul comunității, Pr. Stanislav Obreja, a adresat un mesaj de mulțumire episcopului pentru prezența sa și grija paternă, și tuturor celor veniți pentru a împărtăși bucuria sărbătorii împreună cu comunitatea din Glodeni.

C. L.