Sâmbătă, 17 august 2024, comemorarea liturgică a Adormirii Maicii Domnului fost celebrată în Parohia Orhei, fiind hramul său parohial, în prezența credincioșilor veniți și din Stăuceni și Ungheni, a mai multor persoane consacrate și preoți.
 
Celebrarea a fost prezidată de Mons. Cesare Lodeserto, care la începutul liturghiei i-a mulțumit parohului, Pr. Daniel Medveș, pentru invitație, și a transmis tuturor salutul episcopului Anton Coșa, care nu a putut fi prezent din cauza altor angajamente.
 
Predica a fost rostită pe părintele Felician Tiba, în prezent responsabil pentru pastorația familiei în Dieceza de Iași și director al Centrului „Gaudium et Spes” din comuna Traian, jud. Bacău, România.
 
În cadrul predicii, Pr. Felician a amintit de virtuțile Fecioarei Maria și ce rol a jucat ea în cadrul planului lui Dumnezeu în viața lui Isus, astfel încât a fost ridicată la cer la sfârșitul vieții sale.
 
La sfârșitul liturghiei, Mons. Cesare Lodeserto a salutat și i-a mulțumit și unui grup de credincioși italieni, întotdeauna prezenți în viața comunității pentru a-l ajuta pe paroh.
 
Întâlnirea s-a încheiat cu un moment de fraternitate și comuniune.

C. L.