Celebrarea sărbătorii Preasfintei Inimi a lui Isus la Stăuceni, care este și hramul comunității, a căpătat în acest an o semnificație foarte importantă, după cum a amintit episcopul Anton Coșa la începutul sfintei Liturghii, pe care a prezidat-o: „Sărbătoarea hramului dumneavoastră, anul acesta are o semnificație aparte: și anume aniversarea a 25 de ani de când nunțiul apostolic Karl Joseph Rauber și cu mine am sfințit acest sfânt lăcaș. De aceea, vă îndemn să-i mulțumim Inimii Preasfinte a lui Isus pentru acest minunat dar, pentru acest sfânt lăcaș, pentru toți preoții și toate surorile care au slujit în această comunitate, la fel ca și pentru fiecare dintre voi, iubiți credincioși, care sunteți pietrele vii ale acestei parohii”.

Celebrarea a fost îmbogățită și de prezența Excelenței Sale Peter Canisius von Canisius, ambasadorul Ordinului Suveran de Malta în Republica Moldova, și a soției sale, precum și a Pr. Florin Sescu, oaspete din România, care a și rostit predica. Preoții, persoanele consacrate și laicii au împărtășit bucuria sărbătorii alături de paroh, Pr. Daniel Medveș.

La începutul liturghiei, PS Anton le-a reamintit tuturor celor prezenți despre semnificația acestei sărbători: „Într-adevăr, sărbătoarea Preasfintei Inimi a lui Isus este sărbătoarea iubirii lui Isus față de fiecare dintre noi, indiferent dacă suntem drepți sau păcătoși, dar este și sărbătoarea care ne îndeamnă să-i adresăm cât mai des lui Isus această scurtă rugă: Isuse, fă inima noastră asemenea cu Inima ta! Umple inima noastră de același foc al iubirii, ca să te putem iubi, Isuse, așa cum ne iubești tu!”. 

Părintele predicator Florin Sescu, actual director al Centrului Misionar al Diecezei de Iași, le-a vorbit credincioșilor despre importanța devoțiunii față de Preasfânta Inimă a lui Isus în viața fiecărui credincios și despre cum din inima lui Cristos, sfâșiată pe cruce și din care a curs sânge și apă, pentru fiecare om vine purificarea. 

La finalul sfintei Liturghii, Pr. Daniel a venit cu un cuvânt de mulțumire episcopului, oaspeților și tuturor celor prezenți, pentru bucuria de a fi trăit un moment de credință împreună, alături de o comunitate care, după ani de muncă și sacrificii, grație și angajamentului mai multor preoți și al PS Anton, sărbătorește aniversarul a 25 de ani de slujire în calitate de parohie.

C. L.